Skip to main content

Xixa eskabetxea

OSAGAIAK

  • Xixak edo bestelako perretxikuak 400g
  • Tipula 100g
  • Azenarioa 100g
  • Zerba penka 100g
  • Ardo txuria 50g
  • Sagar Ozpiña 50g
  • Ura 100g
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Piper beltza
  • Erramu hostoa, ezkaia, oreganoa…

PRESTAKETA

Perretxikuak garbitu eta zerrendatan moztu.
Zartagi batean olio pixkatekin gorritu su bizian. Gorde
Zartagi berean olio fondo bat jarri eta barazkiak fin fin moztuta ipini. Olioa hotza dagola jarriko ditugu barazkiak eta su motelean jarriko degu 10min.
Ardoa eta ozpina bota. Aromatikak jarri. Ura gehitu.
Eduki egosten 5min gehiago eta bukatzeko perretxikuak bota. Itzaldu sua. Prest!

Errezeta hau polentarekin dastatu genuen baina haragi eta arraien guarnizio modura dastatu daiteke. Probatu entsaladan baita ere!