Errezetak

Tuterako orburuak entsaladan otarrainxka frijituekin, piper-ozpin-olioarekin eta porru juliana frijituarekin

Xabier Martinez (Martinez Jatetxea, Ordizia)

OSAGAIAK

  • 12 orburu

  • Porru baten zati txuria

  • Perrexila

  • Gatza

  • Oliba Olioa

  • Jerezko ozpina

  • 3 pikillo piper

  • Piper berde 1

  • Tipulin 1

  • 2 baratxuri-ale

  • 12 otarrainxka

PRESTAKETA

Egosi orburu-bihotzak, moztu pikilloak, tipulina eta piper berdea. Gehitu Jerezko ozpina eta oliba-olioa baratxuriekin. Frijitu otarrainxkak eta porrua juliana fin batean.

Jarri alkatxofak azpil batean; jarri otarrainxkak, gehitu ozpin-olioa, gatza eta, azkenik, perrexila.