Oinarri gixa masa brisa erabili genuen, baina ez da beharrezkoa
200g irina
100g gurina
Arrautza 1
Gatz pittin bat
Azukre goilarakada 1
PRESTAKETA
Masa brisa egiteko gurinak hotza egon behar du. Moztu zati txikitan eta nahastu behatz puntak erabiliz irinarekin, atximurka. Gehitu gatza eta azukrea arrautzari eta irabiatu. Nahastu dena eta gorde hozkailuan ordu betez plastiko batean. Zabaldu orea eta aukeratutako moldean jarri. Labean 20 min 180ºtara hutsean egosi. Utzi hozten.
Gazta tarta egiteko, irabiatu alde batetik arrautza gorringoa 100g azukrerekin, txuritu arte. Bestalde harrotu txuringoak beste 100g azukrerekin. Bestetik nahasi gazta esnegainarekin eta arto almidoiarekin. Gehitu gorringoak eta ondo nahasi. Bukatzeko nahasi mugimendu borobilekin txuringoak.
Gereziei hezurrak kendu eta nahasi orean. Ipini molde gainean eta laberatu 40min 180º.